sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Pentumiitti

Laji: Agility ja toko
Koira: Hoina 8kk
Vetäjä: Kimppatreenit kasvattajan ja sisarusten kanssa
Paikka: Lempäälä


Nyyh, tänään oli mun ja Hoinan ensimmäiset ja viimeiset treenit tammikuussa! Käväistiin pentutapaamisessa Lempäälässä, jonne Hoipeli nyt sitten jäi kasvattajan huomaan muutamaksi viikoksi pelkotarkkailuun ja -tehotreeniin - siellä maalla kun riittää työkoneita. :D Saapa Finakin laatuaikaa perheen parissa, kun se on ollut ymmärrettävästikin ihan hukassa joulun jälkeen. Eihän sen ole koskaan tarvinnut olla yksin, kun äiti on seurannut kaikkialle.


Aamulla karautimme iskän kanssa Pirkanmaalle treenihallille ja oltiinkin perillä hienosti kahta minuuttia vaille treenien alun... Ensimmäinen treenitunti käytettiin tokotteluun. Minä otin Hoinan kanssa taas tokohyppyä (lähinnä vain namille hypyn yli lähettämistä) ja lisäksi muutaman juoksuruudun lelulle ja noutoa. Ruudut menivät kaikki täydellä vauhdilla, mutta koska mulla oli vain yksi vetolelu mukana, sen pois saaminen penneltä oli se treenien haastavin osuus... :D Noutoon kaipasin vinkkejä, sillä mulle ei ole ollut ollenkaan selvää, miten jatkaisin eteenpäin nykytilanteesta. Nyt pentu hakee kapulan hirveällä draivilla, mutta pudottaa sen viimeistään, kun vaihdan sen leluun. Miikku neuvoi sitten ottamaan kapulan nostoja tarjoamisen kautta, ja vaikka kuinka olemme niitä jokseenkin sekalaisin seurauksin ottaneet kotonakin, hallilla Hoi tarjosikin äkkiä todella hienosti, jopa minulle ihan käteen. Kunhan saan penskani takaisin, niin tätä tulemme takuulla sahaamaan!1. Kuva :: Lieska, Hoina, Urho ja Pro
2. Kuva :: Hoina ja sisko Pro
3. Kuva :: Minun pikku prinsessani 8kk

Kuvat © Katri Pietilä


Agility tunnetusti on meille kummallekin huimasti koukuttavampi laji, mutta yllätyksekseni Hoina ei käynyt minkäänlaisilla ylikierroksilla. Se teki, tsemppasi ja näytti tasan kaiken sen, mitä se osaa. Olin ja olen kyllä niin ylpeä tuosta mukulasta! :) Miikkukin ehti jo alkuun myhäillä, että "Tämän (Hoinan sekoamisen) mä haluan nähdä!", mutta oli kieltämättä aika voitonriemuinen olo, kun neiti veti koko treenit läpi tyynen rauhallisena: siis ei kauhomista, yltiömäistä läähätystä tai ohjaajan sähläystä. Kontakteilta, joita nyt muuten otimme ensimmäistä kertaa tuommoisen yhdistelmähökötyksen kanssa, pentu ei varastanut kertaakaan. Myös irtoamistreenit menivät hienosti. Ainoastaan ensimmäinen takaaleikkaus putkeen meni U-käännökseksi jostakin tuntemattomasta syystä, mutta muuten sai kyllä aika pienellä editoinnilla läpi tämänpäiväisen treenivideon! :) Aivan huikeaa!

Plussaa siis uusista neuvoista noudon suhteen ja Hoinan yleisvireestä (koko treenipäivästä!), miinusta oikeastaan vain omasta kolmoiskäskytyksestäni agilityssä. Pitäisi vaan pitää suu aivan kiinni - mikään puoliväli- eli edes jokseenkin älykäs versio kun ei multa tunnu sujuvan tuon agikäskytyksen suhteen. :D Nämä olivat kyllä taatusti parhaat treenimme koskaan tähän asti.3 kommenttia:

  1. Upean näköistä menoa :)

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania studiokuvia <3 Ja Hoina on kyllä mainio aksakoira!

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Eikös olekin? :) Se on kyllä mainio ipana!

    VastaaPoista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!