sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Tokokoe 21.7.2013 Kaarina

Laji: Toko
Koira: Fina 5v
Tuomari: Harri Laisi
Luokka: ALO
Paikka: Kaarina


Kun agilityn SM-kisoihin pääsyn jälkeen uskaltaa käyttää viikonloppuja muuhunkin kuin nollien keräämiseen, ilmoittauduin taas pitkästä aikaa tokokokeeseen Finan kanssa. Tällä kertaa koepaikkana oli tuleva kotikaupunkini Turku - tai tarkemmin sanottuna naapurikunta Kaarina. Kokeeseen hyväksymismeilin lopussa järjestäjäyhdistys toivotti treeni-iloa, ja minä ihmettelin, että kokeeseenhan me ilmoittauduttiin eikä treeneihin. Jossain vaiheessa sitten tajusin, että ehkä he olettavat kisaajien treenaavankin ennen koetta? :D Ei me vaan semmoista harrasteta!

Menimme siis kylmiltämme suoraan kokeeseen. Kova tuuli ja ensimmäisen ALO-ryhmän sekamelskainen  ja uusittu paikallamakuu lisäsivät vähän jännitystä suoniin, mutta ryhmäliikkeistä pasahti kummastakin kiva kymppi. Luoksepäästävyydessä Fina aivasti juuri tuomarin tullessa, joten samalla se tietysti nousi seisomaan (olisihan se toki muutenkin sen tehnyt, koska tuomarisetää on pakko moikata!), tervehti tuomaria hyppäämällä ja meni sitten selälleen tämän eteen rapsuteltavaksi. Siinä hymyilytti vähän kaikkia kehässä ja sen ulkopuolella. :) Paikkamakuussakin oli pientä erikoistehostetta, kun molemmat koirat Finan oikealta puolelta lähtivät omistajiensa luo.


Omaa varsinaista vuoroamme saimme odotella todella kauan. Onneksi Finan pystyi kuitenkin pitämään autossa boksissaan, joten odottelu ei alentanut motivaatiota. Seuraamiset menivät muuten normaalisti, mutta täyskäännöksissä Fina jäi todella paljon haahuilemaan. Jäävät menivät nappiin (vaikka luulin, että oma varmistuskääntymiseni olisi aiheuttanut maahanmenossa kaksoiskäskyn) ja saivat tuomariltakin isot kehut, mutta luoksetulo oli tällä kertaa todella hassu! Fina tuli tapansa mukaan kuin raketti luokseni, mutta jäikin pomppimaan mua vasten ja vielä haukahti pariin otteeseen! Se tietysti näkyi myös pisteissä.

Hypylle likka meinasi taas karata, mutta onneksi sain sen käskytettyä takaisin luokseni. Yleensä meillä on ollut vaan kaksi lautaa, mutta nyt liikkeenohjaaja sanoi sen olevan liian vähän ja lisäsi tolppien väliin korkeutta. Hyvin toimi liike kolmenkin laudan kanssa. Hypyn takana maassa oli joku musta möltti, joka Finan piti ensin tsekata, mutta otti kuitenkin hienosti liikkeen sen jälkeen loppuun asti. Tuomari kehui Finaa kovasti iloiseksi veitikaksi - miksiköhän? - ja sanoi, ettei suurempia virheitä ollut missään muussa kuin luoksetulossa. Yli-into ei minua todellakaan haittaa, koska yleensä tokosuorituksemme vaan lässähtää jossakin vaiheessa, joten haukku oli minusta vain hassu ja hyvä juttu. Itse sain toistamiseen noottia seuraamisessa aivan vinoon kävelystä. :P


Lopulta olimmekin jaetulla nelossijalla vain puolen pisteen päässä kolmossijasta ja saimme ihan reilun ykkösen! Minä kun en pistelaskuja tai kertoimia ole koskaan opetellut - enkä katsellut tuomarin pisteitä kehässä - niin odotin, että ykkösestä saattaisi huonolla tuurilla silti jäädä pari pistettä uupumaan. Onneksi näin ei tänään ollut ja ensimmäinen ykkönen on plakkarissa! Josko sitä vielä tämän vuoden puolella kävisi yrittämässä toista askelta lähemmäs koularia... Super Fina! :)
Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 10
Seuraaminen kytkettynä: 8
Seuraaminen taluttimetta: 7
Liikkeestä maahanmeno: 10
Luoketulo: 6,5
Liikkeestä seisominen: 9,5
Estehyppy: 9,5
Kokonaisvaikutus: 8,5
Yhteensä: 170p. ALO 1-tulos

2 kommenttia:

  1. Hieno tulos! Onnea ykkösestä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ihan superfiilis, kun noita pisteitä ropisi ihan enemmänkin kuin vain se 150! :) Ei kun uutta matoa koukkuun! ;)

    VastaaPoista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!