tiistai 27. elokuuta 2013

Liidellen leireilyä

Laji: Agility
Koira: Hoina 1v ja Fina 5v
Vetäjä: Sonja Paavola
Paikka: Kuralan kartanotila, Yläne
Muuton ja lomailun ohessa olemme vietelleet pienimuotoista agilitytaukoa jo kuukauden päivät, mutta viikonloppuna osallistuimme jälleen entisen seurani, Hurhan, agilityleirille Yläneelle - tällä kertaa kun matkakin oli huomattavasti lyhyempi! Matkaseuraksi saimme ihanan koirakaveriporukan, kun jo viime vuonna samalla leirillä olleet Jenna ja Edi sekä ensimmäistä kertaa mukana olleet Roosa ja Penni yöpyivät samassa huoneessa kanssamme.

Kummankin koiran kanssa leirin treenit menivät juuri tyypillisesti. Finan kanssa sai pääasiassa tehdä nollaratoja ja vain viilata pikkuvirheitä, kun taas Hoinan kanssa keskityttiin rimanpudotuksiin puuttumiseen ja erinäisiin esteisiin fiksoitumisen väliin pääsemiseen. Kummankin kanssa otin opiksi vähintään yhden upouuden asian, joten huvi ja hyöty saatiin nasevasti samaan pakettiin. Leirin ehdoton kohokohta oli se, että Hoina oppi täyspitkät kepit ilman verkkoja ja teki ne radalla itsenäisesti 100% oikein! Ihan mieletöntä! Kontaktien ja lähtöjen kanssa saa kyllä olla todella tiukkana, kun tuo lapsukainen on tuollainen maniac, mutta kyllähän se jo agilityltä näyttää!
Ohjaajan muistilista:

 • tee niistot lähempänä rimaa eikä esteen sivusta!
 • älä pelkää vauhtia ja valitse ohjauksia sen mukaan - koira ei saa juosta ohjaajaa päin!
 • jokaisesta alas tulevasta rimasta huomautetaan, sillä koira osaa kyllä hypätä
 • Hoinan kanssa niisto voi toimia lenkkikäännöksissä pyöritystä paremmin
 • palkkaa kontakteja eteenpäin itsenäisiksi
 • lähdöt kuntoon - ei pienintäkään kekkulointia!Kuvat © Roosa Laaksonen
6 kommenttia:

 1. Heissan!
  Hoikkeli on kyllä taitava agilitaaja! :)
  Ootko muuten käyttänyt sitä fyssarilla? Mietin vaan kun meidän fyssari varoitteli meitä agilitaamisesta kun Lieska on niin kesken ja epäsuhtainen. Mietin vaan kun nää sisarukset tuntuu olevan aika samanoloisia honkkeleita. Toki Hoinalla on varmaan jo parempi hurjan parempi kehontuntemus kun Lieskalla koska on agilityä pienestä asti tehnyt, mutta se on kuitenkin niin rajua toimintaa toi agility että kropan toiminnan tsekkaus voisi olla paikallaan?

  VastaaPoista
 2. Moikka! Mulla on kyllä aikomus käyttää se täällä Turussa jossakin, jahka kuulen koiraihmisiltä vähän suosituksia. Ensi viikolla päästään mukaan uuden seuran toimintaan, joten silloin viimeistään utelen hyvistä fyssareista. Hoina tosiaan on sellainen reikäpää agia(kin) vedellessään, että aion takuulla käyttää sitä jatkossa ihan säännöllisestikin huollossa - tosin tietysti vain sen verran kuin tarvis!

  VastaaPoista
 3. Hyvä homma! Turussa kaikki yleensä suosittelee Leena Piiraa. :) Itsekin käyttäisin hänellä jos asuisin lähempänä.
  Lähinnähän noissa ne tsekkauksen jälkeen saadut kotihoito-ohjeet on tärkeitä. Lieskakaan ei ollut mistään jumissa, mutta saatiin hyvät ohjeet miten sen kroppaa saadaan kehitettyä puutteellisilta osilta, jotta ongelmia ei tulisikaan. :)

  VastaaPoista
 4. Meidän lauma käy säännöllisesti hoidoissa Turussa Tanjalla (www.turunkoirafysio.fi). Voin lämpimästi suositella! Urhonkin pääsi eilen ekaa kertaa ja hyvä että käytiin, sillä tyyppi olikin koheltanut itsensä melkoiseen juntturaan.

  VastaaPoista
 5. Mä kyllä varoisin rimoista huomauttelua.. Nella nyt on niin herkkä etten sitä voisi ikinä huomauttaa, mutta tiedän koiran joka rysäytteli rimat alas ja kouluttaja käski siitä
  Komentaa, lopputulos, koiran epävarmuus lisääntyi ja se lopetti hyppäämisen.: se siis perjaatteessa osasi hypätä ennen tätä.. Kova työ siinä on saada koira uudelleen hyppäämään. Mä itse nostan vaikka rimat 75 ja tekisin niillä tekniikkaa ja vaikka radalla niitä, mutten huomauttaisi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora: Mä en tiedä, mitä huomauttaminen sulle tarkoittaa, mutta itse en siitä kyllä komenna tai "suutu" koiralle. Homma vaan loppuu, joku pikkuhöh, rima ylös ja uudestaan vaan se hyppy ilman palkkaa mutta kehuilla, jos pysyy. Sitten otetaan kuvio uusiksi ja sitten tietysti jo palkka - yleensä tässä vaiheessa likka tekee jo huolella. :) Hoina ei todellakaan ole herkkä tuossa suhteessa, vaan se tosiaan vetää mieluummin täysillä kuin huolella ja saattaa hypätä rinta täysin rimaa päin vaan, koska pitää päästä niin pirun kovaa. Huomautuksen jälkeen viimeistään pelaa hyvin ja heti, kun olen ollut tässä tiukkana, ovat rimatkin pysyneet ylhäällä paremmin. Minun on todella vaikea kuvitella, että saisin pelin poikki viheltämisellä Hoinan koskaan olemaan hyppäämättä. :D

   Poista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!