perjantai 20. lokakuuta 2017

Katse ylös mars!

Laji: Toko
Koira: Hoina 5v
Vetäjä: Omatoimitreeni
Paikka: Raisio


Tänään kävimme piiiitkästä aikaa tokoilemassa muuallakin kuin piskuisella takapihallamme. Sekä Hoinan että Chhainan kanssa on lähdetty seuraamisessa tekemään hyvin pienin askelin selvää ylöspäin seuraamista. Chhainallehan seuraamista ei ole koskaan oikein opetettukaan, mutta Hoinan kanssa on seuraamisessa aloitettu jo monta kertaa alustakin tuloksetta. Paineistumisen ja paimenkyyryn dilemmassa alkaa vihdoin näkyä valoa tunnelin päässä. Hoina alkaa oppia, että katso-käskystä ei lysähdetä lysyyn vaan nimenomaan ryhdistäydytään ja kurotetaan ylöspäin. Tämä jos mikä on täysin päinvastaista sille, miten Hoina liikkuu treenimoodissa luonnostaan.

Tänään jopa ihan treenikentällä, missä into on tietysti moninkertainen pihatreeneihin verrattuna, Hoina pelkästään onnistui ryhdikkäänä pysymisessä ja pystyi jopa kurottelemaan ylöspäin hypyn ja noutokapulan aiheuttaman jumivaaran alla. Voihan olla, että Hoiskipoiski vielä 10 ikävuoteen mennessä oppisi vihdoin seuraamaan näyttävästi! :D

Varsinaisista treeneistä emme ottaneet videota, mutta lopuksi halusin itse nähdä Hoinan ryhtiä myös sivusta katsottuna, joten kuvasimme vielä nopeasti pienen "näytön paikan" parkkipaikalla. Hieno pieni tokokoira!

Ps. Myös Chhainan kanssa teimme tänään pari ennätystä. Treeneihin kuului sekä samanlaista seuraamistreeniä kuin Hoinalla että noutokapulan pitoa ja hakua sivulle tuoden, eikä kumpikaan meistä turhautunut kertaakaan! :D On siis ilo kirjoittaa, että tänään treenit menivät molempien kanssa todella kivasti, ja kaikkea "inhottavaakin" saatiin vain ja ainoastaan positiivisesti vahvistettua. Tosin Chhaikun kanssa hyppyesteen yli kutsuttaessa saimme nauraa: ennen oikeaa kutsua heitin ilmoille kaikenlaisia valekäskyjä, kuten "kissa", "missä", "kuka" jne. Chhaina sieti kaikki hyvin yhtä lukuunottamatta... Jostain syystä "peruna" oli kerta toisensa jälkeen ylitsepääsemätön, ja likka lankesi siihen aivan täysin. Minkäs sitä ainaiselle näljälle mahtaa! :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!