torstai 7. helmikuuta 2013

Talvitokoilua

Laji: Toko
Koira: Hoina 9kk
Vetäjä: Oma harjoitus
Paikka: Kotipiha


Testasin tänään Hoinan kanssa, miltä tokoilu yli kuukauden jälkeen tuntuu. Monessa aiemmin vaikeassa jutussa vaikutti tapahtuneen edistystä, mutta sitten taas aiemmin jo varmemmat liikkeet ja tutut jutut olivat vähän jääneet unhoon maalaisloman aikana.

Noutoa (0:00) treenasin pentutapaamisesta saamillani ohjeilla - palkka siis jo mulle tuonnista ja kaikki muu hömpötys pitää ignoorata. Aika paljon tuo pampattelikin menemään, viskeli kapulaa sinne tänne ja vei sitä kinokseen mukanaan. Nämä katkaisin aina, jos Hoina ei huomannut, että sitä en halua, mutta muuten annoin sen kyllä yrittää palata mun luokseni. Loppua kohden kapulan kanssa toikkarointi vähenikin ja kerran näytti jopa siltä, että pentu yritti antaa kapulaa mulle sivulta. Tähän liikkeeseen saa antaa niin paljon neuvoja kuin sielu sietää! :D Selvennykseksi vielä, että vaikka nyt palkkailin vielä "toisesta mahdollisuudesta", tämä jää toki pois heti kun Hoina oikeasti tajuaa kapulan kuuluvan mun käsiin eikä minne sattuu.

Askellukset (1:06) menivät mielestäni yhtä hyvin kuin ennenkin, mutta itse perusasentoon tuleminen on kyllä likalta unohtunut jonnekin navetan perälle. :D Melkein joka kerralla Hoina tuli aivan vinoon ja jätti ihan kunnon välin, joskin korjasi kyllä itse. Pepputyöskentely toimii hienosti, joten nyt vain imutustreenit kunnolla käyntiin, että joskus tästäkin saadaan ihan liike!

Paikallamakuu (2:06) oli ehdottomasti päivän paras suoritus. Tein melko pitkän pätkän, eikä Hoina koko aikana heittäytynyt lonkalleen, vaikka kiersin sen sivulle ja härnäsin niin liikkeellä kuin lelullakin. Pentu oli kokolailla rauhallinen. Hetkeksikään ei tullut sellainen fiilis, että kohta se lähtee.

Jäävät liikkeet (2:37) menivät tänään todella hyvin. Vain pari kertaa tarvitsin kaksoiskäskyn, muuten etenkin maahanmeno oli nopea. Lisäksi sekoitin kumpaakin versiota sulavasti keskenään, eikä Hoina tästäkään huolimatta kokeillut arpomalla vaan oikeasti kuunteli käskyn. Edelleen tuo alkuseuraaminen on toki väljää, kun seuraamista emme vielä hallitse. :) Seisominen tapahtuu yhden askelen viiveellä, mutta sekin nopeutui heti alettuani heittää palkan välittömästi koiran taakse. Sinänsä mua ei kyllä itseäni yhtään haittaisi, vaikka se jäisi tuollaiseksikin, jos ei siitä hidastu.

Luoksetulo (3:53) toimii periaatteessa, mutta se perusasentoon kunnolla tuleminen pitää palautella likalle mieleen... Myös vauhti näyttäisi tästä olevan hieman kadoksissa.

Kaukokäskyt (4:11) ovat uusin juttu treeniohjelmassamme. Maahanmeno pennulla oli tänään todella nopea ja mielestäni kaikin puolin virheetön, mutta istumaan nouseminen ei tällä kertaa ollut pomppumainen. Hienosti Hoina kuitenkin piti takapuolensa paikallaan, enkä mä ainakaan näe tuolta videoltakaan mitään etenemistä. Neuvoa toki saa näissäkin, jos jotakin tulee mieleen, sillä itse opetan tätä ensimmäistä kertaa.

Estehyppyä (5:24) otin vain muodon vuoksi, eikä sen osalta mihinkään huikeisiin suorituksiin yllettykään. Hoina ei irronnut esteelle ollenkaan, joten pääasiassa lähetin sitä vain hypyn yli palkalle. Seisomisen se kyllä osaa. Lopuksi kokeilin vielä pysäytystä kesken palkalle juoksemisen, ja hienosti likka stoppasi kummallakin yrittämällä!
Plussaa tulee tänään siis ehdottomasti paikallamakuusta ja kaukoista sekä yleisestä vireestä: nami- ja lelupalkan yhdistäminen tuntui ensimmäistä kertaa oikeasti toimivalta! Miinusta räpsähtää erityisesti luoksetulojen perusasennoista.

1 kommentti:

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!