maanantai 22. huhtikuuta 2013

Häsellystä...

Laji: Toko
Koira: Hoina 11kk
Vetäjä: Omatoimitreenit kimpassa
Paikka: LoviisaKuvat © E-R Snellman


Hlääh... Tänään ei olisi pitänyt treenata ollenkaan. Hoina joutui ennen treenejä matkustamaan auton paksissa täysin vapaana - millä lailla sitä ei koskaan ole autossa kuljetettu - ja se oli selkeästi kierroksilla jo ennen treenejä. Siinä sitä sitten häslättiin treenit läpi niin, että huhheijjaa taas. Meillä TOKO alkaa pikku hiljaa olla lyhenne sanoista totuus olemattomasta koirakon osaamisesta...

Päämurheenkryyneiksi tänään muodostuivat luoksetulo ja estehyppy. Luoksarin jättövaiheessa Hoina on keksinyt yhtäkkiä aina jossain vaiheessa painua makuulle, ja tätähän on kiva yrittää korjailla... Hypyllä puolestaan noutoa lähellä suorittanut koirakko oli liian suuri häiriö. Hoina yritti kerran livistää hakemaan toisen kapulaa ja vielä takaisintulon jälkeen vain kiersi hypyn, joten en edes yrittänyt uudelleen.

Jotain positiivistakin treeneistä sentään löytyi: seuraamisen työstämisen olen aloittanut nyt aivan alusta eri komentosanalla ja tyylillä. Sanalla "hiilaa" koitan saada korjattua Hoinan asennon ja paikan paremmaksi sekä tietysti paimennusvireen sammutettua tokosta kokonaan. Tässä alku näytti tänään jo tosi hyvältä häiriössäkin! Lisäksi paikkamakuu meni taas tänään kaksiminuuttisena vain kolmella välipalkalla, eivätkä vierustoverin pään ravistus tai viimeisenä loppuvapautuskaan saaneet junioria nousemaan maasta. Nyt olisi vaan taottava oma muistisääntö syvälle tajuntaan: erityisesti kimppatreeneissä keep it simple!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!