keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Seuraamistilanne

Laji: Toko
Koira: Hoina 11kk
Vetäjä: Itsenäistä treeniä
Paikka: Loviisa


Saatoin jo aikaisemmin mainita, että eräänä iltana keksin - kyseltyäni ensin kaikilta mahdollisilta koiratreenaajilta ja kokeiltuani sitä sun tätä - ehkä maailman yksinkertaisimman ratkaisun meidän seuraamisongelmaan. Koska Hoina kerran toimi jo hyvin askelluksissa mihin tahansa muuhun suuntaan kuin eteen, äkkäsin muuttaa seuraamiskäskyn täysin uuteen ja ottaa "eteneviä" askelia pikemminkin etuviistoon! Näin sivulle suuntautuvien askellusten mukaisesti Hoina vaihteli asennosta toiseen rivakasti pomppimalla, ja pääsin silti etenemään. Sitten pienensin pikkuhiljaa sivusuunnan kulmaa kohti askellusta suoraan eteenpäin. Hirveän kauan kestikin noin simppelin idean hoksaaminen ja lopulta se tapahtui ihan iltapalapöydässä!

Asento pyörii vielä ja edistämistäkin tapahtuu, mutta vireen suunta on oikeampi. Hoina ei enää näytä nuijitulta tokokoiralta (toim. huom. sitä ei siis todellakaan ole koskaan muksittu treeneissä!), vaan häntä pysyy pois jalkovälistä ja paimenkooma on ainakin toistaiseksi pystytty sivuuttamaan. Toivoisin kovasti kommenttia muutoksesta - etenkin niiltä, jotka ovat aikaisempiakin tokovideoitamme katselleet. Lauantaina pääsemmekin sitten valmennusrenkaan Elina Niemen koulutettavaksi, emmekä takuulla jätä hyödyntämättä moista mahdollisuutta myös seuraamisen parantamisen suhteen!Yllä muistutukseksi parin kuukauden takaista seuraamista kohdasta 0:58 eteenpäin.Yllä tuoretta seuraamista (askelluksia) uudella käskyllä ja vireellä.

2 kommenttia:

  1. Ihan oikeaan suuntaanhan teidän seuraaminen on menossa. :) selvästi huomaa Hoinasta että noilla parilla pidemmällä suoralla se helposti palaa ensiksi oppimaansa tyyliin ja voit varautua siihen ettei muutos tapahdu ihan hetkessä. Mut hyvin ryhdikästä menoa jo muuten, hyvä siitä vielä tulee. :) Niemen Elina osaa varmasti neuvoa teille jatkon. :) voit sit kertoo parhaat palat kun nähdään su. ;)

    VastaaPoista
  2. Joo, huomasin saman (joskin vasta videolta), että pidempi pätkä oli heti huonompi, vaikkakin sekin vireen osalta huomattavasti entistä parempi. Täytyy vaan malttaa tehdä tarpeeksi paljon ihan yhtä-kahta askelta...

    VastaaPoista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!