lauantai 6. heinäkuuta 2013

Aamuväsytys

Laji: Agility ja toko
Koira: Hoina 1v ja Fina 5v
Vetäjä: Itse vetämäni tekniikkaryhmä ja omatoimitreeni
Paikka: Loviisa


Taisteltuani viikon verran flunssan kanssa pääsimme tänään pitkästä aikaa treenaamaan. Järjestin torstaisen peruutuksen takia tekniikkaryhmän treenit tälle päivälle, joten päästiin heti aamusta kentälle treenailemaan. Tänään ohjelmassa olivat esteteho ja välistävedot - estetehossa tarkemmin vielä muuri, rengas, pituus ja okseri, jarrutukset niille ja jarrutuksen ja suoraanmenon erottelu. Okserijarrujahan olemme treenanneet kotipihallakin, mutta noita muita esteitä on tullut tehtyä Hoinan kanssa aika vähän, saati sitten mitään jarrutuksia niille. Yllätyksekseni likka toimi todella upeasti myös renkaalla eikä useista toistoista huolimatta mennyt jarrutuksissa tai valsseissakaan kehikosta tai paukutellut rinkulaa. Supersiistiä!

Vaikeampia esteitä Hoinalle olivat selvästi pituus ja muuri. Pituudelle varmaan kannattaisi olla joku ihan oma käskynsäkin..? Mineissä se loikka on niin pieni, että olen huudellut samaa "hoppia" kuin muillakin mahdollisilla hypyillä, mutta makseissa tuo on jo melkoinen ponnistus. Hoinalla ei selvästi ollut ylipäätään kuvaa siitä, miten este tulee suorittaa, sillä aluksi se kaateli aina loppupään palikoita ja lopuksi asteli jo keskeltäkin niiden päälle. Parin palkalle lähetyksen jälkeen onnistuneet toistot kuitenkin lisääntyivät ja jarrukin alkoi jo toimimaan. Samaa pitää muistaa ottaa myöhemminkin ihan erikseen! Muurilla taas vasemmalta puolelta ohjaus ja jarruttaminen aiheutti alkuun esteelle astumisen, mutta tässäkin muutama uusi yritys meni jo mallikkasti. :) Lopulta sain tehtyä jokaiselle esteelle jarrun niin, että koiran ponnistusvaiheessa olin jo itse selin esteelle.

Välistävedoissa me ollaan kehitytty hurjasti! Kaahotuskierroksia ei tullut enää kuin max. 20% yrityksistä eli itse veto onnistui todella hyvällä prosentilla. Jos jokin meni vikaan, niin useimmiten se oli sitten rima, joka putosi. Saimme kuitenkin monta täysin onnistunuttakin suoritusta molempiin suuntiin - mutta vain, jos teimme välistävedon yksittäispätkänä. Heti, jos kohtaan tultiin edes yhden esteen yli (lue: sata lasissa), pakka hajosi samantien. :D Mutta minä EN valita vauhdista!


Just kidding!


Fina-ressukka yritti koko treenin ajan kelpotella itsensä ulos boksistaan - ja onnistuikin kertaalleen - joten muiden lähdettyä vedin sen kanssa vielä kokeenomaiset ALO-treenit. Seuraamiset menivät normaalia paremmin: haahuilua ei ollut, mutta kontakti ei pysynyt läheskään koko ajan ja Fina edisti pikkuisen. Finan seuraaminen on Finan seuraaminen, joten aivan sama vaikka se seuraisi takaperin, kunhan se nyt hilluu jossakin siinä alle puolen metrin säteellä :D (Ja kyllä, näistä lähtökohdista kidutan itseäni Hoinan seuruutreenillä...)

Liikkeestä jäävät menivät kerralla oikein, joskin toisessa alkuseuraaminen meni haahuiluksi ja siitä kyllä mainitsin ja vaadin uuden aloituksen. Luoksetulossa Fina sikaili oikein kunnolla, kun lähti onnellisena liihottelemaan luokseni ennen minkäänlaista kutsusanaa. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, joten tästäkin seurasi pieni muistutus ja paremmin sujunut uusinta. Paikallamakuuseen tein superhäiriöitä ihan koiran vieressä ja sain kuin sainkin Finan kerran nousemaan. Sain heti karjaistua ein ja käskin takaisin maahan, ja sen jälkeen likka oli kyllä kuin pikaliimalla kenttään kiinnitetty. Lopuksi kuvitellun hyppyesteen yli käsky, seisottaminen ja loppuliike sujuivat normaaliin tapaan eli jos parin viikon päästä mennään kokeeseen, voin kyllä luottaa siihen, että Finski osaa liikkeet vieläkin. Katsotaan, päästäänkö yrittämään ykköstä vai onko edessä peräti muuttohommia?!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!