tiistai 2. heinäkuuta 2013

Leikkauslinjalla

Laji: Agility
Koira: Hoina 1v
Vetäjä: Itse vetämäni tekniikkaryhmä
Paikka: Loviisa


Torstain tekniikkatreeneissä harjoiteltiin erilaisia takaaleikkauksia, joita me ei oikein olla Hoinan kanssa koskaan erikseen otettukaan. Putkiin likka on toki alusta asti leikatenkin mennyt, mutta nämä olivat ensimmäiset treenit, joissa tietoisesti harjoittelimme leikkauksia eri kulmista ja eri esteille. Ennen kaikkea treeni oli meille kuitenkin todella hyvä rataharjoitus. Osasin kerrankin palkata tarpeeksi lyhyissä pätkissä, katkaista rimanputoiluihin ja pitää pään kylmänä treenin loppuun saakka. Mukaan mahtui myös Oreniuksen antaman läksyn treenaamista, ja video näyttää hyvin, että treenin tarvetta todella on. Kyseessä on siis tuon pituuden jälkeinen putkeen syöksy eli mun epätoivoinen yritys kääntää jo edessä olevalle esteelle fokusoitunutta koiraa.

Plussaa tässä treenissä jää käteen omasta treeninsuunnittelusta ja -toteutuksesta sekä oikein suoritetuista pituudesta ja renkaasta osana rataa; miinusta vähäisestä kontaktipalkkailusta ja laakeissa käännöksissä liian pystyyn nousevista käsistäni.

Lisäksi laitain tähän alle vielä viimeviikkoisen kotitreenin, jossa kokeilin meidän jarrutilannetta. Jälkimmäisellä hypyllä Hoina näyttää kääntyvän ihan kivasti kummallakin kerralla, mutta ensimmäisellä hypyllä käy hyvin ilmi, että kovassa vauhdissa sekä valsseja että ihmisnuolia pitää kyllä vielä harjoitella...


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!