maanantai 18. marraskuuta 2013

Tokokoe 16.11.-13, Salo

Laji: Toko
Koira: Hoina 1,5v
Tuomari: Kari Kielo
Luokka: ALO
Paikka: Salo


Nyt luvassa on lähestulkoon toisinto viime merkinnästä, joskin parannusta tuli onneksi pisteisiin! :) Ajelimme siis lauantaina Saloon toiseen tokokokeeseemme. Hoina oli paikalla jotenkin todella levoton, enkä saanut koiraan oikein kunnon kontaktia. Se veti ja haisteli joka paikkaa aivan hulluna ennen koetta, ja ehdin jo miettiä, että mitäköhän tästä oikein tuleekaan. No, onneksi kehässä sai lopulta olla ihan suht' luottavaisin mielin.

Luoksepäästävyydessä yksikään rivin koira ei voinut olla vastustamatta tuomarin houkuttelua, kun tämä naksautti kielellä ja tuli rapsuttelemaan suoraan edestä. Onneksi alkurapsuttelu ei kuitenkaan näkynyt pisteissä, sillä tuomari antoi reilusta vastaantulosta ja rapsutuksissa puikuloimisestakin kympin. Paikkamakuu meni muuten normaalisti, mutta Hoina-pahanen varasti lopun perusasennon ja siitä lähti kertomien kanssa kerralla kuusi pojoa. :( Muuten liike meni aivan tavalliseen tapaan, eikä siinä ollut tuomarillakaan huomauttamista.

Seuraamiset olivat tänään paremmat kuin viime viikolla Porvoossa, mutteivät ne mitään parhaimmistoa kuitenkaan meidänkään asteikolla olleet. Vapaana seuraaminen oli kuitenkin yllätyksekseni paljon parempaa kuin hihnaseuruu. Sen jälkeen taisinkin hihkaista jessit vähän liian innokkaasti, nimittäin Hoina oli aivan varma, että olin heittänyt palkan jonnekin. Se lähti vapautuskäskystä innoissaan etsimään palkkaa, ja jouduin sitten huutelemaan sen takaisin hommiin...

Liikkeestä maahanmenosta saimme 8,5, mistä olen vähän tyrmistynyt. En siis pisteytyksestä sinänsä vaan siitä, mitä siinä on mahtanut käydä, kun liike on meillä yleensä kympin arvoinen ja nytkin kaikki vaiheet, joissa minä koira näin, menivät aivan normaalisti. Jos joku lukijoista on sattumalta ollut paikalla ja nähnyt, mitä liikkeessä tapahtui, olisin todella kiitollinen tämän tiedon jakamisesta! :)

Luoksetulossa ei tapahtunut tälläkään kertaa mitään erityistä, joten kymppihän siitä nasahti. Viime kokeen jäljiltä jännitin tietysti liikkeestä seisomista eniten, mutta kyllä se koira seisomaan jäi, vaikka vähän nytkähtikin siihen malliin kuin olisi ollut menossa astetta alemmas. :D Estehypystä tuli vielä hieno kymppi loppuun. Tämä tuomari ei jäänyt lopussakaan juttelemaan paljon, vaan totesi vain, että tekisi mieli antaa yleisvaikutelmaksikin kymmenen, mutta se pieni karkaaminen seuraamisen jälkeen vähentää pisteellä. Pahus! Olisihan ollut hienoa vetää kokonaisvaikutelmasta kymppi! Ei kyllä sillä, että minä itse olisin siitä kymppiä antanut... :D

Ykköstulosta tiesin jo odottaa sillä perusteella, ettemme nollanneet mitään, mutta loppupeleissä olin vähän pettynyt pisteisiin. Paikkamakuun harmillinen ennakointi ja se jäävän maahanmenon mysteeri veivät ihan varmoja ja helppoja pisteitä pois. Niistä rankaistiin sitten sillä meikäläisen ikuisella nelossijalla! :D Ehdoton riemun aihe oli kuitenkin se, että kokeen jälkeen saimme tehtyä vielä monta upeaa seuraamispätkää tuloksia odotellessamme. Nyt nokka kohti avointa luokkaa!


Luoksepäästävyys: 10
Paikalla makaaminen: 8
Seuraaminen kytkettynä: 7
Seuraaminen taluttimetta: 7,5
Liikkeestä maahanmeno: 8,5
Luoksetulo: 10
Liikkeestä seisominen: 9
Estehyppy: 10
Kokonaisvaikutus: 9
Yhteensä: 172p. ALO1-tulos, 4. sija

7 kommenttia:

 1. Onnea ykkösestä!:) Noi pienet kauneusvirheet rokottaa kyllä yllättävän paljon kertoimien kanssa, vaikka muuten liike olis täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sanopa muuta! En ollut aikaisemmin sitä tajunnutkaan, mutta jotenkin se oma vertailu siihen, että Finakin on joskus saanut 170p - huomioiden miten paljon varmempi ja tokokoirampi Hoina on - sai vasta tajuamaan, miten turhia pisteitä siinä lähtikään. :P No, onneksi ykköstulos kuin ykköstulos sallii seuraavaan luokkaan siirtymisen!

   Poista
 2. Heips! Me oltiin samassa kokeessa, ja taidettiinko jopa olla paikallaoloissa teidän vieressäkin..? Samanmoista hulinaa ja päättömyyttä oli luoksepäästävyydessä ja paikallaolojen alkaessa myös meillä, ja vähän järkytyinkin, kun koira oli niin pois itsestään. Mietin, että joku haju tms. siellä varmasti oli... tuollaista käytöstä ei meillä ole enää pitkään aikaan ollut! Onnea ykköstuloksesta :D

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos kummallekin! Janina, näin oli! Onnea myös teille! Ainoa syy, minkä keksin siihen levottomuuteen, oli se voimakkaantuoksuinen lattiamateriaali ja/tai hallin hämäryys. Toisaalta samankaltaisella materiaalilla ollaan tokoiltu ennenkin ja tehty liikkeitä jopa pimeällä pellolla, mutta muuta en vaan keksi. Hallin ulkopuolella kun nimittäin sain kyllä likkaan paremman kontaktin.

   Poista
 4. Onnea tosi paljon ykkösestä!:)

  VastaaPoista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!