tiistai 22. huhtikuuta 2014

Irtoamisia

Laji: Agility
Koira: Hoina 1,5v
Vetäjä: Omatoimitreenit & Martta Rauma
Paikka: ATT
Parit viimekertaiset treenit ovat olleet todella hyviä. Onnistumisia tulee, koira pysyy hanskassa ja kepit menevät osana rataa. Vieläkin meille vaikeimpia ovat kuitenkin pitkät suorat. Koostin viimeisistä kaksista treeneistä videon, jossa näkyy sekä meidän parhaimpia että huonoimpia osa-alueitamme. Hyvää videolla ovat monet onnistuneet suorat, kyky suorittaa rataa jo pidemmälle kuin kolme ensimmäistä estettä sekä kepit; huonoa Hoinan putkihimo niin, että edeltävä hyppy alitetaan, vaikeus edetä radalla suoraan sekä ohjaajan liian aikaiset ja/tai voimakkaat ennakoinnit täyskäännöksissä.

Lisäksi videon rataharjoituksen loppusuoralla näkyy viime viikolla tapahtunut oivallus rimojen putoamisen suhteen. Ensimmäisellä kerralla jättäydyn taakse ja annan Hoinan edetä: rimat pysyvät paikoillaan. Toisella yrittämällä olen koiran rinnalla tai jopa vedätän sitä: jokainen rima alas. Viimeisellä yrittämällä jään taas taka-alalle, ja annan koiran tehdä rauhassa: rimat pysyvät. Johtopäätös tästä oli se, että a) älä rynni, b) älä vedätä koiraa hypyillä ja c) osaa se koira pitää rimat ylhäälläkin.

Vaikka tämä video on sekava kooste erinäisistä treenipaloista, sillä on mulle henkilökohtaisesti suuri merkitys. Tuo treeni, jossa Hoina alkoi alittamaan rimoja, oli surkein treenimme pitkään aikaan, enkä saanut sen aikana onnistumisia edes puolia toistoista, kun taas niitä seurannut ryhmätreeni oli paras treenimme pitkään aikaan. Ei siis kai pitäisi maalata piruja seinälle vain yhden huonosti menneen harjoituskerran perusteella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!