torstai 23. huhtikuuta 2015

"Loviisan treenileiri" osa ||

Laji: Frisbee ja toko
Koira: Hoina 2,5v
Vetäjä: Omatoimitreeni
Paikka: Loviisa


Sunnuntaina jatkoimme tosiaan vielä ennen takaisin kotiin lähtöä tätä harrastustentäyteistä viikoloppuamme Hoinan kanssa. Aamulla heittelin likalle ensin pihassa muutamia 5-10m pituusheittoja frisbeillä. Kokeiltiin ja onnistuttiin myös selän takaa ja jalan alta heitoissa - vahinko vain, etten ehtinyt saada ketään videoimaan näitä.

Viikko sitten keskiviikkona kävin Turussa luennolla koskien uusia tokosääntöjä, ja niinpä olin päättänyt, että vielä ennen kotimatkaa meidän on ehdittävä käydä hyödyntämässä tyhjä treenikenttä myös tokoiluun. Yrityksistä huolimatta en ole saanut Hoinaa mihinkään tokokokeeseen enää ennen töiden alkua, joten avoimen korkkaus jäänee hamaan uuteen tokoaikakauteen ja uusiin suoritusohjeisiin. Ihan hyvä sinänsä, sillä kaukokäskyissä oltaisiin joka tapauksessa lähes varmoja nollaajia. Niipä nytkin vahvistin kaukokäskyjen istumaan nousua, joka on Hoinalla äärettömän junnaava eli koira ei vaan nouse vaikka selvästi tietää, että sen pitäisi niin tehdä. Ensiavuksi tehtiin eräänlaista salamatreeniä, eli peruutin koira vähän matkan päässä itsestäni, käskin sen maahan ja sieltä ylös, mistä heti vapautus ja palkka. Kun näitä toisteltiin muutaman kerran, ne alkoivat onnistua jo viidenkin metrin päästä.

Kaukojen lisäksi sain videolle meidän ensimmäistä kertaa kokeillun merkin kierron sekä uuden avoimen luokan ruudun. Videot huijaavat sen verran, että ne näyttävät äärimmäisen onnistuneet versiot kummastakin. Toistoihin videoiden ulkopuolella sen sijaan mahtui sekä merkin noutamista ja sillä leikkimistä että ruutuun juoksemista mutta koiran kiertämistä pysäytyskäskystä sen oikeasta reunasta ulos. Näistä kyllä korjauspyynnöllä sain koiran takaisin ruutuun, mutta näitä ei saisi montaa kyllä tulla. Selvästikään Hoina ei siis osaa bongata ruudun tötsiä vaan käytännössä menee ruutuun vain muistikuvanaan siellä tai sen takana edellisillä toistoilla ollut lelu.

Itselläni alkaa ensi tiistaina parin viikon mittainen loma, jonka aikana olisi tarkoitus treenata niin paljon kuin sielu sietää. Hallille pitäisi ajaa useammin treenailemaan Chhainan keppejä ja rengasta, ja kummankin likan kanssa pitäisi tokoilla ihan suunnitelmallisesti ainakin pari kertaa viikossa. Lisäksi lomasuunnitelmiin kuuluvat alustavasti parit agilitykisat Hoinan kanssa, mutta ilmoittautumisia en ole vielä lähettänyt minnekään.

1 kommentti:

  1. http://chocochilinchillailua.blogspot.fi/2015/04/mystinen-paketti-osa-1.html täällä on arvonta käy osallisuu!

    VastaaPoista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!