keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Möllikisat, 10.6.2015, Mynämäki

Laji: Agility
Koira: Chhaina 1v
Tuomari: Liisa Haapsaari
Paikka: Mynämäki


Kävimme tänään Chhainan kanssa viettämässä mukavan illan Mynämäellä ensin kavereiden ratoja ihaillen ja videoiden ja sitten itse pari rataa liidellen. Olikin oikein hauskaa, että tarjolla oli kaksi eri möllirataa samalle illalle - hyppy- ja agilityrata!

Ensimmäisellä radalla alun niistosta lähdin itse aivan liian myöhään liikkeelle, mutta odotin tarkoituksella, koska en vielä täysin luota siihen, että Chhaina lukitsisi esteen, jos lähden ennakoiden pois. Lopun takaaleikkauksessakin tuli pieni mutka, mutta selvisimme hienosti ensimmäisellä nollallamme ikinä maaliin - ja onhan tuohon koiraan tullut hurjasti vauhtia! Chhaina tosiaan ehti tehdä nollan ennen Hoinaa, sillä Hoinahan ei ole koskaan saanut edes mölleissä puhdasta rataa tulokseksi.
Toinen rata olikin sitten tosiaan agilityrata, jossa jännitin paitsi yhtä ohjausvalintaa, myös kontakteja ja pituutta, sillä kontakteillahan likka himmailee liian aikaisin, ja pituus puolestaan oli viime treeneissä Chhainan mielestä mukava portaikko... :D Tosiasiassa ainoa ongelmia aiheuttanut kohta oli nimenomaan se ohjausvalintapulma, nimittäin A-esteen jälkeinen hyppy ja sillä tehtävä käännös. Hoinalla olisin tehnyt siihen vastakäännöksen, mutta koska Chhaina tuskin osaa sellaista vielä lukea, en halunnut alkaa vaatia siltä moista kesken ratasuorituksen. Niinhän siinä sitten kävi, että venyneen käännöksen takia mutkaputkelle vienyt hyppysuora oli Chhainan hyppylinjojen suhteen pelkkää siksakkia, jolloin koira tietysti ajautui väärään päähän putkea. Likkahan ei sitä itse tiennyt, joten hienosti pääsimme hyvällä fiiliksellä maaliin. :)
Lopulta sijoituimme nollaradalla toisiksi ja "möllihylkäyksellä" eli kympillä kolmansiksi. Tästä se ura agilitykentillä - ja palkintopalleilla! - sitten alkaa! :)6 kommenttia:

 1. Oli miten hienosti, onnea :)! Ja vauhtiakin piisaa kivasti! Täytyisi itsekin aktivoitua ja etsiskellä möllikisoja - noita supermölliratoja ilman kontakteja on vaan harmillisen vähän tarjolla, kun S ei vielä kontakteja tee kokonaisena.

  VastaaPoista
 2. Kiva, jos oli kivaa, upeasti menitte ! Tervetuloa taas ti 7.7. ;) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja, kiitos! Vauhtia on likalle tullut tosiaan ilahduttavan paljon! Mä kun olen sitä jo hitaaksi ehtinyt kailottaa... :D Se on näköjään kyllä tullut todella paljon äitiinsä - niin luonteensa kuin agilitynkin suhteen: perusvarma menijä, jolla vauhti kasvaa kokemuksen myötä.

   Meillä täällä suunnalla kyllä on noita supermöllejä oikein urakalla, mutta en ole uskaltanut niihin enää mennä, koska matalilla rimoilla totutut ohjaukset eivät toimikaan, kun ajoitukset menevät pieleen, koira on paljon nopeampi ja tulee törmäyksiä. Kerran kokeiltiin makseihin rimojen nostamisen jälkeen, ja se oli aika vaarallista menoa! Mölliradoiltakin löytyy onneksi silloin tällöin hyppyratoja. :) Chhaina kyllä tekee kontaktit kokonaisena, muttei vielä oikein, joten mölleissä ne ovat hieman epämääräiset vedätysjuoksarit... :D

   Liisa: Todellakin oli! Ja teidän seurassanne on ihana ilmapiiri! :) Toivottavasti sattuisi vapaapäivä tuolle seuraavalle kisaillalle!

   Poista
  2. En mäkään kyllä enää osallistu supermölliradoille, ellei rimoja saisi sitten korkeammalle - vauhti tosissaan kasvaa turhan kovaksi, ja muutenkin pitää jo kiirettä :D

   Mölliradat, joita olen bongaillut lähettyviltä, sisältää melkeinpä aina A:n ja puomin :/ Voishan ne toki jättää suorittamatta / kiertää, mutta siinä häviää se "kisamaisen" harjoituksen idea, ja toisaalta en myöskään halua nähdä, kuinka koira ampuu suorittamaan omin päin kontaktiesteitä, joita ei osaa - siinä vois käydä hassusti :P jospa saatais ne kunnolla valmiiksi kesän aikana, niin sitten päästäis harjoittelemaan kisaamistakin enemmän.

   Poista
 3. Onnea!:) Sitten vaan virallisiin.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kisaikään on onneksi vielä monta kuukautta aikaa... :) Ainakin kaksi ja puoli! Siinä ajassa tarttis kepit oppia...

   Poista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!