perjantai 12. kesäkuuta 2015

Tokokoe 11.6.2015, Masku

Laji: Toko
Koira: Hoina 3v
Tuomari: Ilkka Stén
Luokka: AVO
Paikka: Masku


Eilen koitti sitten vihdoin toisen yrityksemme vuoro tokon avoimessa luokassa - tällä kertaa Maskussa samalla kentällä, jolla olemme viime talvena käyneet pariin otteeseen bongailemassa revontulia keskellä yötä. :D Ennen koetta Hoina kävi todella kierroksilla, ja koska jäimme juuri paikkamakuun ensimmäisestä erästä pois odottelemaan seuraavaa, Hoina sai vain lisää buustia, kun ei päässytkään kehään, vaikka olimme jo sinne olleet menossa. Niinpä se läähätti, piippasi ja jopa pari kertaa uffaili ennen toista paikkamakuuerää, ja ehdin jo ajatella, että homma prakaisi siihen. En todellakaan halunnut paikkamakuuseen samaa piippailua.

No, paikkamakuu olikin sitten mennyt ihan siivosti ja hiljaa, mutta kun palasimme koirien viereen, Hoina ennakoi istumisen. Sitä vähän odotinkin, ja oli oikeastaan ihme, ettei se viime kokeessa tätä tehnyt, kun oli niin herkillä.

Seuraaminen oli tällä kertaa huomattavasti parempaa kuin viimeksi. Vähän Hoina edisti, eikä se ole vieläkään hienossa katsekontaktissa. Lisäksi yksi perusasento pysähdyksessä jäi tekemättä tai tapahtui pitkällä viiveellä, en muista. Liikkeestä maahanmenossa seuraamisosuus oli jälleen aika kamala. Hoina ennemmin köpötteli vierellä kuin seurasi. Lisäksi se vaati kaksoiskäskyn, koska ensimmäisestä käskystä se vain pysähtyi seisomaan. Onneksi se meni sentään toisella!

Luoksetulo oli mielestäni ihan normaali Hoinan luoksetulo. Stoppi oli ihan hyvä ja mielestäni merkin kohdalla, mutta sivulletulossa Hoina oli taas innokas ja hieman tölväisi jalkaani. Liikkeestä seisominen oli taas hieno, jollei lasketa keljua seuraamista.

Nouto olikin sitten päivän yllättäjä - eikä hyvällä tavalla! Olen pitänyt sitä meidän yhtenä parhaimpana liikkeenä, ja nyt se on ollut heikko kummassakin kokeessa. Juuri ennen ja heti kokeen jälkeen toiminut liike prakasi aika pahasti, kun Hoina meni kapulalle innoissaan, otti kiinni kapulan pääpalikasta, riiputti sitä pääasiassa luokseni mutta hypähteli ja vähän urahteli (=leikki) sillä tullessaan. Kielsin sitä ja käskin tehdä uudelleen, jolloin se vielä hypähti kerran mutta pudotti sitten kapulan, otti oikein kiinni ja sentään palautti viereen - joskin todella vinoon perusasentoon. Vähän tuli sellainen huhheijjaa-fiilis siinä kohtaa...

Kauko-ohjauksen pisteet olivat sitten onneksi positiivisessa mielessä päivän yllättäjä: Hoina vaati vain ensimmäisessä nousussa kaksoiskäskyn, koska vilkaisi juuri ensimmäisen käskyn aikaan muualle. Nousut olivat kylläkin vajaita ja kyyryjä, mutta ilmeisesti niistä ei juuri rokotettu tällä kertaa. Vaihdot vaan tuntuivat tällä kertaa hurrrrjan pitkiltä!

Estehypystä saimme tälläkin kertaa hienon kympin ja kokonaisvaikutelmasta jopa ysin, mistä yllätyin ja ilahduin todella, sillä omasta mielestäni tämä koe meni paljon huonommin kuin edellinen. Tämä suoritus oli ainakin paljon rikkonaisempi: viimeksi kaikki paitsi kaukot toimivat hienosti ja ensimmäisellä käskyllä. Ainoastaan koiran mielentila ja säpsähtely veivät silloin pisteitä. Tänään tuli sitten enemmän ihan liikkeissä epäonnistumisia. Kokeen jälkeen heti nauroinkin Hoinalle, että kyllähän taas panit homman jännäksi, kun en yhtään osannut sanoa, riittäisivätkö pisteet ykköseen tälläkään kertaa. Alle pistetaulukkoon laitoinkin vertauskohteeksi edellisen kokeen pisteet, ja aika tasaväkisesti siellä on pisteitä tullut lisää ja vähentynyt suhteessa viime kokeeseen. Onneksi pisteet nousivat juuri oikeissa liikkeissä! :)

Yhtä kaikki pisteitä tuli tällä kertaa tarpeeksi paitsi ykköstulokseen, myös jälleen luokkavoittoon - ja sekös tuntui hienolta, kun koirakoita oli luokassa kahdeksan! Ojentaessaan meille tokoruusuketta, olin riemuissani kuin pikkulapsi, ja totesin vain, että tämä olikin meidän ensimmäinen ja viimeinen tokoruusukkeemme! :D Lähtökohtaisesti olen siis ajatellut Hoinan tokouran olevan tässä, mutta toki vuosien varrella treenaamme takuulla voittajankin liikkeitä. Koetavoitteita ei kuitenkaan enää ole, ellei sitten joskus saada liikkeitä kasaan. Ainakin päästiin tuosta ilkeästä aikapaineesta saada ykköstulos ennen sääntömuutosta! :) Ja huoltoaseman kauttahan mun piti kotiin ajaa, kun olin kakkukahvit luvannut ykkösen tullessa...


Kuva, jonka @belissahh julkaisi


Paikalla makaaminen: 9 (viimeksi 8)
Seuraaminen taluttimetta: 8 (viimeksi 6)
Liikkeestä maahanmeno: 7 (viimeksi 9)
Luoksetulo: 8 (viimeksi 9)
Liikkeestä seisominen: 9 (viimeksi 8)
Noutaminen: 6 (viimeksi 7)
Kauko-ohjaus: 8 (viimeksi 6)
Estehyppy: 10 (sama viimeksi)
Kokonaisvaikutus: 9 (viimeksi 7)
Yhteensä: 164p. AVO1-tulos, 1. sija 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!