torstai 18. kesäkuuta 2015

BC-tokot Hämeenlinnassa

Laji: Toko
Koira: Hoina 3v ja Chhaina 1v
Vetäjä: Omatoimitreenit kimpassa
Paikka: Hämeenlinna


Käytiin tuossa keskiviikkona yhden yön Lempäälän- ja Hämeenlinnan-reissun yhteydessä Sussun ja Linkin kanssa tokoilemassa. Mulla oli aikomus katsoa etukäteen muistiinpanoistani, mitä sinne uusiin voittajan liikkeisiin kuuluikaan, mutta koska lähdinkin reissuun ihan extempore jo tiistaiaamuna, se sitten jäi. Niinpä tehtiin Hoinan kanssa parissa erässä kaikkea pikkukivaa kuten ruutua, ohjatun erotteluita, luoksetuloa ja avoimen kaukoja.

Ohjatun erottelut menivät hyvin, jahka likka vaan muisti, mistä on kysymys. Olen vielä tehnyt niin, että Hoina on kahden kapulan välissä, eli syvyystreeniä voisi pikkuhiljaa alkaa tehdä. Aluksi kokeilimme sitä, mutta Hoi ei hoksannut kapuloita, joten helpotin sitten. Sarjana siis tein oikea-vasen-vasen-oikea, joista parin otin ihan perusasentoon asti ja toisista palkkasin ihan vain nostosta ja kohti tuonnista.
Kaikki kuvat © Sussu Inkiläinen


Luoksetulossa teimme yhden avoimen kisanomaisen suorituksen, ja sen jälkeen teimme ensimmäistä kertaa hieman pohjia luoksetulon maahanmenoon. Aluksi Hoina meinasi vaan kovasti seistä tai istua, mutta muutaman toiston jälkeen se hoksasi mennä nopeasti maahan. Tätä tein niin, että peruutin itse ja käskin Hoinan tulemaan itseäni kohti, ja sitten jossakin vaiheessa käskin koiran maahan. Etäisyys ja vauhti siis olivat varsin alkeistasolla, kun ei olla tuota maahanmenoa koskaan tehty luoksariin.

Kaukot menivät ihan hyvin: ne eivät olleet nopeat, mutta yksikään vaihto ei vaatinut kaksoiskäskyä! Aluksi palkkasin heti ensimmäisestä noususta, mutta toisella kerralla teetin sitten kuusikin vaihtoa ja palkkasin vasta sitten. Hyvin toimi. Nyt vaan pitää alkaa jumppailla kotona niitä seisomisia mukaan, koska niitä emme ole tehneet vielä ollenkaan... Jäiks.

Ruutua tehtiin pari kertaa näyttöruutuna ilman palkkaa perillä. Ensimmäisellä loistava uppoaminen melko keskelle ruutua ja hieno stoppi. Kävelin sitten ruutuun koiraa kehuen, ja leikimme ruudussa. Toisella yrittämällä en käynyt enää ruudussa erikseen ennen. Mitään ongelmaa ei uppoamisessa ollut tälläkään kertaa, mutta ruudun takana tepasteli varisherra - ja liekö sen vuoksi Hoina meni ensin takalinjan yli. Lähemmäs kutsumalla sain kuitenkin likan takaisin ruutuun ja stopattua, joskin liian eteen. Kaikesta huolimatta nämä olivat kokonaisuutena varmaan parhaat ruututreenimme koskaan!
Tunnaria olisin halunnut kokeilla, mutta kapuloita ei ollut tullut mukaan, joten se jäi toiseen kertaan. Lopuksi näytimme sitten treenikavereille kamalaa seuraamistamme, ja tällä kertaa se oli vielä normaaliakin kamalampaa! Hoina lähti seuraamisesta haahuilemaan ihan omiaan parikin kertaa. Luulen, että ainakin siellä täällä kentällä olevat tötsät hämmensivät sitä, koska ne häiritsivät myös ohjatun treenissä - Hoina kun meinasi noutaa merkin... Täytyy siis ripotella niitä jatkossakin! En kuitenkaan jaksanut alkaa nillittää seuraamisen suhteen, joten tehtiin lopuksi namiavulla parin askeleen hyvä toisto ja jätettiin homma siihen.


Chhainan kanssa olin valmistautunut vain hömpöttelemään, koska se on niiiiin alkeissa - ja aina niissä pysyykin tätä vauhtia... No, tehtiin me loppujen lopuksi kaksi luoksetuloa, joista toiseen saimme mukaan jopa hienon sivulletulon! Lisäksi vauhti oli pikkulikalla tänään ihan hyvä. Noutoakin taas yritettiin säheltää, mutta kun se todellakin meni taas sähläykseksi, pantiin kapula pois. Pääsi likalta siinä pari hautakin, kun ei tajunnut, miksi minä pitelin puupalikkaa sen naaman edessä... Siitä seurasi sitten hetkeksi koiran vaihto, sillä noita haukkuja en todellakaan halua tokoon!
Tauon jälkeen likka pääsi seuraamaan namiavulla ja tekikin ihan superhienosti töitä! Tässä on vihdoin koira, jolle ehkä voin saada katsekontaktinkin hommaan mukaan! :D Vähän Chhaina painoi mua vasten, joten täytyy varoa palkkaamasta sitä ihan niin liki itseä. Uuden alokkaan kaukoja tehtiin myös muutama toisto. Chhaina nousee todella ryhdikkäästi, mutta edelleen maahanmenokäskyä odotellessa se alkaa jo innosta liikkua tai tarjoaa maahanmenoa itse. Nämä täytyy siis ottaa sisätreenaukseen ja kasvattaa vaihtojen kestoa hallitusti. Lisäksi teimme mielestäni todella hienot liikkeestä maahanmenon ja seisomisen, joskin palatessani Chhaina vielä tuppaa yrittämään ennakoivaa ylös nousemista makuuasennosta. Käskin vain likan takaisin maahan ja palkkailin sinne, kiertelin sen ympäri ja muuten annoin sen vaan harjoitella malttia siihen maassa pysymiseen. Lopuksi teimme yksin vielä vähän paikkamakuuta, jossa aluksi oli levotonta ja kerran likka karkasikin - varmaan, koska samana ja edellisenä päivänä pellolla juoksuttaessamme nimenomaan juoksutimme koiria makuuasennosta kutsumalla - mutta toisella yrittämällä oli jo melkein minuutinkin putkeen ihan rauhassa.


Treeneistä jäi kaikin puolin positiivisin fiilis pitkään aikaan! Hoinan kanssa on jopa pieni hinku alkaa harjoitella voittajan liikkeitä, ja koska Chhainakin vilautteli pientä kehittymistä vauvatokoissaan, taidan alkaa senkin kanssa hioa liikkeitä kasaan ainaisen hömpöttelyn sijaan. Kiitos vaan innostavasta seurasta ja kuvista treenikamuillemme! :)

2 kommenttia:

 1. Hihi, ihanaa että tokokärpänen puraisi!
  Ja Chhainan jäävät oli ihan törkyhienot! Ja Hoina oli myös hieno!

  Ihanan piristävää tokoilla bc-seurassa. Ihan mahtavaa, kun kävitte ja toivottavasti nähdään uudestaankin jossain välissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, en kyllä sanoisi mitään osaa Chhainan tokoista törkyhienoksi... :D On niin hassua treenata "aikuisen" koiran kanssa, joka ei osaa oikeastaan juuri mitään... Sen verran mukava päivä oli kyllä, että takuulla otetaan uusiksi!

   Poista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!