lauantai 29. elokuuta 2015

Chhainan ensimmäiset agilitykilpailut 29.8.2015, Lieto

Laji: Agility
Koira: Chhaina 1,5v
Tuomari: Petteri Kerminen ja Arto Laitinen
Paikka: Lieto


Tänään mun lapsukaisesta tuli virallisesti agilitykoira. Sillä on kisakirja ja kaikkea. Mittauksessa tuomari hämmästytti mua kysymällä: "Et oo sitte ajatellu laihduttaa koiraas?" Silmäni olivat takuulla lautasen kokoiset, kun vastasin kysyvästi kieltävästi. "En mäkään laihduttais," totesi tuomari ja kirjasi Chhainan maksiksi.

Koska takana on turkasen pitkä päivä ja haluaisin vain nukkua, kommentoin ratoja vain muutamalla virkkeellä. Ensimmäinen rata oli tosi mukavannäköinen, mutta kohtaloksemme koituivat kuitenkin muurin huono hyppylinja suoraan putken väärään päähän, lentokeinu ja keppivirhe. Chhainan vauhti oli kuitenkin super ja, Annun sanoin, Chhaina ei loppujen lopuksi paljon tule Hoinalle häviämään vauhdissa, koska Chhaina ei kerää ylimääräisiä kaarroksia.
Toinen rata oli mielestäni näennäisesti vaikeampi, mutta oikeasti se kosahti ainoastaan omaan hitauteeni: en ollut ajatellutkaan voivani olla keppejä edeltävässä persjätössä myöhässä, mutta niin vain tapahtui! On aika somaa, miten Chhaina komentaa mua kummallakin radalla virheellisestä ohjauksesta ruffilla. :) Keppikulma oli Chhainalle helpompi tällä radalla, joten mua todella harmittaa, etten nähnyt, olisiko Chhaina tehnyt sisäänmenon oikein, jos en olisi seissyt sen juoksulinjalla putken jälkeen. Muutenhan tuo olisi ollut kaunis nollarata. Ensi sunnuntaina uusi yritys Lohjalla! Ps. Tuomareille plussaa siitä, että antoivat tehdä kontaktin uusimisen jälkeen radan loppuun. Treenaamisen kieltämisen ymmärrän mutten sitä, miksi putken tai jonkin hypyn voi uusia kolmesti mutta keinua ei kertaakaan vain, koska silloin se on "treenaamista".


Topteam-valintapäivään palaan vasta huomenissa. Fiilis päivän jälkeen on ristiriitainen mutta loppua kohti parempi. Mokattiin ihan täpöllä mutta myös onnistuttiin joissakin asioissa.

2 kommenttia:

 1. Vau, Chhaina on kyllä nopeutunut tosi paljon, ja vielä kun varmuutta tulee lisää, niin sehän on ihan sikanopea.

  Joskus oon nähnyt että keinu uusitaan vaikka ei ole virhettä tullut (eli koira on varastanut keinulta tms), niin siitä ei oo kaikki tuomarit aina tykänneet, kun menee treenaamiseksi jos ei tullut virhettäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Kiva, jos sen huomaa muutkin! :) Mutta joo, Hoinan kanssa just joissain teidän seuran kisoissa saatiin lähtöpassit radalta, vaikkei muuta kuin uusittu lentokeinu ja jatkettiin normaalisti siitä suoraan. Sellaista en ymmärrä, jos vedotaan aikaan. Periaatteen suhteen asia on toki eri, koska siinä vitosen itse hyllyttää.

   Poista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!