sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Agikisat 6.9.2015, Lohja, ja 7.9.2015, Kotka

Laji: Agility
Koira: Chhaina 1,5v
Tuomari: Henri Luomala
Paikka: Lohja


Mökkiloman vuoksi Chhainan viime viikonvaihteen kisaraportti tulee hiukan jälkijunassa, mutta naamakirjan puolelta on voinut seurata tuloksia ja nähdä videopätkiäkin lähes livenä, jos meitä sattuu seuraamaan. Sunnuntaina kisasimme ensin Lohjalla kolmen startin verran, ja kisaseuranamme olivat pitkästä aikaa myös Roosa ja Penni sekä kentän laidalla poikkeuksellisen sankoin joukoin perhettäni ja sukulaisiani. Koska tällä kertaa saimme ruhtinaallisesti videomateriaalia, kokoan radat yhteen vain muutamalla virkkeellä.

Ensimmäisellä radalla Chhaina kuunteli mua aivan oikein ja ryntäsi pussin sijaan kauemmas putkeen. Onneksi niin, sillä en olisi ikinä ehtinyt ohjaamaan pussin jälkeisiä esteitä takaaleikkauksen jälkeen... Toisella radalla luulin maaliin saakka tehneemme ensimmäisen nollamme, mutta yleisön kohahdukset palauttivat mut maan pinnalle: Chhaina jätti viimeisen keppivälin huomaamattani pujottelematta. Viimeisellä radalla alkoi jo väsy painaa, ja virheitä tuli paitsi kepeillä, myös parin pudotetun riman verran. Erityisen positiivista kisoissa oli kuitenkin se, että keppien sisäänmenoista oikein meni 3/3! Suurkiitos vielä ihanille kannustusjoukoillemme: äidille, isille, mummille ja papalle sekä kisakavereillemme Roosalle ja Pennille! Oli aivan ihanaa viettää kisapäivä kanssanne!


Laji: Agility
Koira: Chhaina 1,5v
Tuomari: Esa Muotka
Paikka: Kotka


Seuraavana päivänä kävimme mökiltä Kotkassa vetämässä niin ikään kolme rataa. Olin Chhainan jaksamisen suhteen hyvin skeptinen, mutta näissä kisoissa väsymyksestä ei ollut tietoakaan, vaikka paimenet olivat vielä kisojen lisäksi mennä viipottaneet mökillä koko menneen vuorokauden! Näissäkin kisoissa sattui harmillisia pikkuvirheitä, mutta edelleenkin keppien sisäänmenoprosentti - ja tällä kertaa myös suoritusprosentti kokonaisuudessaan - oli täydet sata!

Kontaktit näissä videoissa ovat aivan karmaisevat, mutta kyllä koira ne otti selvästi joka kerta, sillä vedätän koiran itse kontaktille ennen vapautusta. Nämä tulevat todellakin olemaan syksyn treenin kohde! Haluan Chhainalle edes puoliksi yhtä hyvät kontaktit kuin Hoinalla on... Joka tapauksessa kahdelta ensimmäiseltä radalta tuli hassuja kieltoja, kun en ole vielä oppinut, ettei Chhaina vaadi aivan yhtä tiukkoja käännöksiä kuin Hoina. Lisäksi kakkosradalla putosi yksi muurin palikka. Viimeiselle radalle lähdin jo kaiken toivoni menettäneenä, mutta senhän me sitten piru vie voitimmekin puhtaalla radalla, ja näin ollen Chhaina ehti saada ennen "isosiskoaan" kisakirjan nollatilin avattua!

Seuraavat kisat on ilmoitettu viikon päähän Kirkkonummelle ja Järvenpäähän, jos juoksut malttavat pysyä vielä poissa. Huomenna tutustummekin sitten aivan toisenlaisiin kenttiin, kun vuorossa on Chhainan MH-luonnekuvaus! Alla vielä mielettömien tuuletusten jälkeinen palkintopotretti, jossa meikäläinen on yhä aivan monttu auki! :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!