maanantai 16. tammikuuta 2017

Pientä ratatreeniä ja keppivariaatioita

Laji: Agility ja toko
Koira: Chhaina 2,5v
Vetäjä: Omatoimitreeni
Paikka: ATT


Kävimme tänään tekemässä kauden toiset treenimme, kun flunssa katkaisi inhottavasti aloituksen heti ensimmäisen kerran jälkeen. En kyllä vieläkään ole aivan kunnossa, vaan hengitys vinkui heti pienenkin juoksemisen jälkeen.

Tänään treenattiin hypyillä kääntymistä, vaikka putkensuut ammottivat suoraan edessä, loivia persjättöjä kepeille sekä loppusuoria. Vauhtia Chhainalle on tullut kivasti, vaikka toki nyt alkuun matalammilla hyppykorkeuksillakin on vauhtiin vaikutuksensa. Etenkin puomi on mielestäni nopeutunut.

Hankaliksi treeneissä osoittautuivatkin persjätöt kepeillä, jotka onnistuivat noin puolet kerroista. Jos lähdin tekemään persjättöä tarpeeksi ajoissa, Chhaina hyppäsi kepeiltä helposti pari väliä liian aikaisin ulos, ja jos taas Chhaina sai tehtyä kepit loppuun, olin itse myöhässä ja Chhaina ajautui väärälle puolelleni. Näitä pitää siis treenata paljon lisää, mielellään joskus palkkaavan avustajan kanssa. Toinen hinkattu kohta oli kolmen hypyn loppusuora, jossa keskimmäisenä hyppynä oli rengas. Renkaan yleensä niin varmasti osaava Chhaina alkoi loppusuoralla hypätäkin helposti renkaan sivusta, mikä oli yllätys. Tehtiin siis aika monta renkaalle lähetystä eri etäisyyksiltä, mutta jostain syystä kovasta vauhdista osana rataa Chhaina silti hyppi rengasta vahvistelujenkin jälkeen sivusta. Pätkinä siis onnistui mutta osana rataa ei. Tässäkin avustajaa olisi tarvittu, sillä heittopalkka on auttamattomasti myöhässä, kun joudun ensin katsomaan, menikö suoritus oikein vai väärin ja heittämään vasta sitten.

Lopuksi pienen tauon jälkeen teimme vielä keppejä myös palkkausta varioiden. Ensimmäistä kertaa Chhaina pystyi pari kertaa tekemään kepit oikein etupalkallakin, joten sitä pitää vahvistaa, niin voin alkaa oikeasti etupalkkaa kepeillä hyödyntämään. Tähän asti Chhaina ei ole sitä kestänyt vaan on varastanut välistä. Tänäänkin se sitä teki, mutta saatiin silti pari onnistumistakin. Lisäksi tehtiin heittopalkkakeppejä eri puolilta, myös vahvoilla takaaleikkauksilla. Niistä tuli otettua muutama sählävideokin. Suosittelen äänien vaimentamista! :D
Jäähdyttelyn lomassa teimme myös hyvällä fiiliksellä pitkästä aikaa tokoa hallin parkkipaikalla. Chhaina teki pari luoksetuloa, kaikkia kolmea jäävää käskyä tosi hienosti ne erotellen, lelulla häirittyä perusasentoa, "ruutuun" juoksemista ja stoppaamista sekä eteen (hyppyä ilman hyppyä) irtoamista seisotuskäskyllä. Kaikki menivät tosi hienosti, ja ensimmäistä kertaa alkoi myös tuntua, että Chhaina oikeasti halusi tehdä kaiken mulle oikein tokossakin! Näitä lisää! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!