sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Aamutreenit

Laji: Agility
Koira: Hoina 6kk
Vetäjä: Oma harjoitus
Paikka: Kotipiha, Loviisa


Tänään käytiin Hoinan kanssa antamassa pentutreenivinkkejä viisikuiselle tolleripennulle omistajineen ja treenattiin siinä samassa itsekin. Tällä kertaa jätin ensimmäistä kertaa ikinä lelut kokonaan kotiin, joten vedimme "näytöksen" pelkästään namipalkalla. Muutaman liikkeen jälkeen namipalkan perään pentu veti hirveän spurtin, kun luuli ressukka vielä lelunkin lentävän nappulan lisäksi - vaan eipä lentänyt. :D Muuten liikkeet toimivat ihan normaalisti, vaikka vire oli paljon rauhallisempi.

Näytin Hoinan kanssa kaikki tokojutut, jotka tähän mennessä osaamme, ja otin mukaan myös imutusaskelluksia. Paikallamakuu sujui todella paljon tavallista paremmin. Koko lyhyen pätkän aikana likka ei kertaakaan näyttänyt kuuntelevan jokaista häiriötekijää vaan makasi vain paikoillaan - hieno edistysaskel siis tähän liikkeeseen! :) Jäävät liikkeet menivät hienosti, mutta seisomisessa loppuvaiheen koiran viereen paluu aiheutti taas ensin ongelmia. Silloin helpotin vähän ja palkkailin ainoastaan stoppaamisesta, ja kohta taas pääsinkin likan viereen niin, että se pysyi seisaallaan. Luoksetulo on yhä hieno. Estehypyssä eteenlähetyksenä huomasin, että pelkkä suullinen käsky ei meinannutkaan saada likkaa lähtemään liikkeelle. Luulen, että hypyn mukaantulo jo helpottaa tätä sitten myöhemmin, mutta täytyy silti alkaa jättää käsimerkki pois ja vahvistaa vain suullista lähtökäskyä.

Plussaa rauhallinen ja silti keskittynyt vire ja paikallamakuun parannus; miinusta seisomisen loppuvaiheen minitakapakista ja siitä, että imutustreenin aikana likka heitti takamuksensa välillä mun taakseni. Loppuun laitan vielä videopätkän aamuisista kontaktitreeneistä pyjamisiltaan (:D) ja Hoinan hurrikaanileikistä sen jälkeen.5 kommenttia:

 1. Tosi mahtavasti sujuu kontaktit Hoinalta! :)

  Pakko kertoa, että toi video sai aikaan Lukassa aika erikoisen reaktion. Siltä nousi koko selästä karvat pystyyn ja se murisi samalla kun tuijotti mun läppäriä. :D Normaalisti se saattaa piipata ja ravata ympäriinsä jos katson esim. agilityvideoita mutta tämmönen oli kyllä ihan uutta! :---D

  VastaaPoista
 2. Hahah! No onhan tuo Hoina niin hirviömäinen, että pakko sille on murista! :D Kiitos paljon kommentista!

  VastaaPoista
 3. Meillä leikkii mäyräkoira hurrikaanileikkiä aina silloin tällöin :D Eipä kovin usein satu muita sitä tekeviä vastaan!

  VastaaPoista
 4. Hienosti menee kontaktit :) Meillä koira tekee kanssa tuota ns. hurrikaaniliikettä, mut käskyllä Rodeo :D

  VastaaPoista
 5. Ihan tosi! Mäkään en ole koskaan ennen nähnyt tuollaista leikkityyliä - tämä on ihan ensimmäinen tapaus laatuaan. :D

  VastaaPoista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!