tiistai 20. marraskuuta 2012

EdistYÖsaskeleita

Laji: Toko
Koira: Hoina 6kk
Vetäjä: Oma harjoitus
Paikka: Kotipiha, Loviisa


Tokon suhteen treenaaminen on jäänyt viime aikoina vain yökyöpelöintiin. Koska Hoina vetää vieläkin lenkillä tietyistä ärsykkeistä paniikkikohtaukset (traumaperäistä), en ole enää yhdistänyt treenejä lenkkeihin. Kotikotona on onneksi aina niin rauhallista ja iso piha, niin täällä tulee sitten väkisin aina jotain pientä otettua...ja sitten näistä päivityksistä tulee tällaisia tylsiä ja lisämatskuttomia. :D

Tänään kokeilimme todella lyhyen paikallamakuun nopealla alasmenolla ja uudenlaisilla häiriöillä - nimittäin pihalla ruohoa rouskuttavilla pennen lempivinkuleluilla cavaliertytöillä. Käväisin parinkymmenen sekuntin makuun aikana pikaisesti talon nurkan takana piilossa ja sitten vielä koiran takana. Kun palaan koiraa kohti, se heittää itsensä lonkalle, mistä en oikein tykkää, mutten tiedä, miten siitä pääsisi eroonkaan. Lisäksi koko paikkamakuu on muutenkin todella häiriöaltis, minkä vuoksi ollaan tehty vain tällaisia 15-25s mittaisia ottoja.

Jäävien liikkeiden pysäytykset sujuvat jo todella kivasti. Tänään ne menivät peräkanaakin yhtä kertaa lukuunottamatta nappiin. Maahanmenossa pääsen luonnollisesti suoraan paikkamakuutreenin ansiosta takaisin koiran viereen ilman eri treeniä, mutta seisomisesta Hoina on todella herkkä valahtamaan maahan heti, kun käännyn sitä kohti. Tänään otin sitten pari kertaa ihan rautalangasta vääntäen eli nostin koiran käsin maasta takaisin seisomaan ja palkkasin siitä. Pikku hiljaa pääsin palaamaan kohti koiraa niin, että se pysyi paikoillaan ja lopulta ihan koiran viereenkin, minkä sain vielä toistettua muutaman kerran! Hitsit, että tykkään tuosta otuksesta, kun se oppii heti kerrasta!

Seuraamista ei olla otettu vielä ollenkaan kunnolla, sillä en halua mokata sitä. :D Vain perusasentoaskelluksia on tehty ja jääviä liikkeitä sellaisesta vapaamuotoisesta lähellä pyörimisestä. Huomenna yritän ehtiä saada vähän tokovideota vielä ennen kuin tulee pimeää ja kenties saadaan kokeiltua sitten myös imutusseuraamista. Pitäisi muutenkin vaihtaa tokopalkka lähes kokonaan nameille, mutta kun ei niitä ikinä ole käden ulottuvilla! Laiskuus on laiha selitys, mutta kantaa pitkälle! ;)


Plussaa treeneissä tuosta isosta edistysaskeleesta jäävän seisomisen kanssa ja onnistuneesta häiriöpaikkamakuupätkästä; miinusta jälleen ylikierroksista, jotka eivät kyllä tälläkään kertaa vaikuttaneet työskentelyyn (päinvastoin) ja joilla saattaa olla tekemistä sen asian kanssa, että Hoi oli juuri viisi päivää kotona hoidossa ja että käytin taas syntisesti palkkana lelua. Tai sitten vain kuvittelen ylikierrokset, kun tuo paimen on oikeasti paimen ja ihan erilainen moottoriltaan kuin Rilla oli. So far ei niistä haittaakaan ole ollut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!