lauantai 10. marraskuuta 2012

Koirien runttaustako?

Laji: Agility
Koira: Hoina 6kk
Vetäjä: Oma harjoitus
Paikka: Porvoo
Tällä viikolla meille kävi hassu tuuri. Talven aikana meillä on agilitytreenit vain noin kerran kuussa, ja nyt sattui sitten olemaan kahdet harkat samalle viikolle! Sain kunnian suunnitella ja vetää tämänkertaiset treenit, joten otin sitten kertalaakista molemmat meidän murheenkryynit - sellaisiakin on jo ehtinyt näin pitkällä agiuralla kehittyä, kjeh kjeh - syyniin. :D Ei vaiskaan, mutta siis putkijarrutus (ylipäätään kaikki jarrutukset tuon otuksen kanssa...) ja päällejuoksu ovat olleet tähän asti sellaisia mulle tosi vaikeita juttuja, vaikkei niissä oikeasti mitään vaikeaa olekaan. Olen vaan ollut laiska. :D Ja ei, emme runnoneet koiria, vaan päällejuoksu on ohjaustekniikka, jossa ohjaajan ja koiran linjat lähestulkoon törmäävät toisiinsa. Check the video, heti tokalla esteellä.

Tällä kertaa Hoina piippasi muiden treenien ajan inhottavan paljon, minkä luulen johtuneen siitä, että se oli seinän takana boksissa ja pystyi kuulemaan muiden menon muttei näkemään sitä. Ei oikein päässyt siihen joka välissä puuttumaankaan, kun yritti toisille vetää reenejä. Ihmeekseni Hoi oli kuitenkin omalla treenivuorollaan rauhallinen (phahaha, mitä olinkaan kirjoittamassa!) ihan maan tasalla. Virtaa ja vauhtia riitti, mutta keskittyminen oli jälleen priimaa. Päällejuoksutreeni näyttää näin videolta katsottuna hävettävän paljon tavalliselta välistävetotreeniltä, mutta filmipätkän loppupuolella kyllä näkyy ihan oikea päällejuoksukin.  Putkijarrutuksen tuo hiffasi heti ekasta kerrasta, ja jarru pelitti ilman välitöntä palkkaakin! Super! Valitettavasti ihan viimeinen otto, jossa vedettiin koko kuuden esteen pätkä yhteen ja jossa minäkin oikein ehdin tuonne lopun takaakiertoon, ei tullut videolle. Ehkä tuosta saa kuitenkin ihan semihyvän kuvan meidän menosta, vaikka käännöksiä ei tuohon muuten tullutkaan. Pakko lainata Alicia Keysin biisin sanoja lievästi uudelleenmuotoiltuna: This dog is on fire!

Plussaa rauhallisemmista lähdöistä ilman än yy tee NYT! -kyttäämistä, ja miinusta omista käsihuiteluista. Mutkun oli pakko yrittää keretä...

4 kommenttia:

 1. Oli pakko tulla kommentoimaan vielä tännekin, ihanaa kun teillä on nyt erillinen treeniblogi! :D

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, kun kommentoit! Ootkin meidän ainoa ja paras ja rakkain kommentoija! :) Never stop!

  VastaaPoista
 3. Herrajesta se on jo nyt nopea :O Wau :)

  Sanna

  VastaaPoista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!