maanantai 13. tammikuuta 2014

Vahvistelua lajissa kuin lajissa

Laji: Agility ja toko
Koira: Hoina 1,5v
Vetäjä: Omatoimitreenit
Paikka: Porvoo ja Loviisa


Nyt vain pikainen päivitys videokatsauksen muodossa. Torstaina kävimme pitkästä aikaa Roosan ja Pennin kanssa treenaamassa agilityä. Hallilla oli valmis rata odottamassa, ja treenasin sillä sitten meille hankalia juttuja: ihmisnuoli-jarrutuksia, muurin takaakiertoja, keppejä, loppusuorien etenemisiä ja itsenäisiä kontakteja keinulla. Jarrut menivät parhaiten ikinä; muurin takaakierrot taas olivat lähes ylitsepääsemättömän vaikeita. Kepeillä vahvistin vain pari oikeaa, verkotonta suoritusta lievällä avustuksella, sillä vaikka kesällä Hoina oli juuri saanut hyvät, itsenäiset kepit, emme juoksu- ja sairaslomataukoilujen takia saaneet vastaopittua vahvistettua tarpeeksi. Nyt pitää siis ottaa vähän takapakkia keppien suhteen.

Loppusuoria kokeiltiin sekä pelkällä käskysanalla että etupalkalla. Videolta näkee selvästi, milloin on kyse mistäkin tavasta. :D Pelkällä käskylläkin Hoina eteni alusta saakka, mutta paljon epävarmemmin ja sain kyllä huutaa niin, että koko halli raikui. Niinpä tosiaan vahvistin käskysanaa etupalkalla, ja ihan hyvin osasi likka mennä edellä ja rytmittää hyppynsä. Lopuksi otimme vielä muutaman toiston itsenäisiä keinuja. Videolla näkyy, miten Hoina ei aluksi malta ottaa kontakteja ollenkaan mutta vahvistamalla alkaa sitten tajuta ideaa.
Alle liitän vielä videon seuraamisen kontaktitreenien etenemisestä. Tässä käytin lelun sijaan namipalkkaa, sillä samaan aikaan sattui sopivasti Hoinan iltapala-aika. Kesken treenien osa perheestä tuli Finan kanssa kotiin, joten saimme erityishäiriötäkin. Hoina sieti kyllä hyvin Finan pomppimista suoraan naamalle - mitä nyt välillä kääntyi tuijottamaan Finaa, että häivy nyt siitä hemmetti soikoon. :D Se yritti kuitenkin koko ajan täysillä Finankin läsnäollessa, heilutti häntäänsä ja kurotti namikättä kohti kuin sanoen: "Mä yritän kaikkeni tässä, annas sitä namia välillä, niin pystyn kyllä siihen!" Pari kertaa jouduin korjaamaan kontaktia ottamalla uuden perusasennon, mutta pääasiassa Hoina malttoi kurkistella mua kohti ihan kiitettävästi.

Tavallisesti en ota pidempiä pätkiä, mutta nyt halusin testata videolle, pysyykö kontakti yhtään yllä, jos otan jo askeleita. Ihan hyvältähän tuokin näytti verrattuna edellisiin yrityksiimme - joskin otin tässä siinä vaiheessa namikädenkin avuksi varmistamaan, ettei kyyryily iske päälle. Tämän kanssa ei kuitenkaan kiirehditä nyt, kun taktiikka näyttää toimivan. Vahinko vain, ettei meillä ole koti-Turussa kokovartalopeiliä treeniavuksi!3 kommenttia:

 1. Seuraaminen näyttää tosi hyvältä! Hyvä että saitte neuvoja tohon ongelmaan!

  VastaaPoista
 2. Tekis nyt mieli sanoo että mitäs minä sanoin.. ;) Nythän tuo näyttää jo seuraamisasennolta. Joskin selvästi ei vielä kestä kahta-kolmea askelta pidempiä pätkiä, heti painui alemmas. Malttia! Ja se lelu ehkä näytti toimivan paremmin kuin tuo nami.
  Mut hyvää työtä Bea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa, etten vain yksin näe eroa. Nyt vaan malttia ja treeniä useammin kuin kerran kahdessa viikossa. :D

   Poista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!