maanantai 6. tammikuuta 2014

Loppiaisviikonlopun lääkitys

Laji: Toko
Koira: Hoina 1,5v
Vetäjä: Kaarina Jaakola ja omatoimitreenit
Paikka: Lempäälä ja Loviisa


Viikonloppuna pääsimme myös tokoilemaan Lempäälässä. Kuokimme paikallisiin tottistreeneihin, joissa kokenut PK- ja tokoharrastaja Kaarina arvioi seuraamistamme ja valoi meihin uskoa tulevaan. Kaarinan mielestä touhumme ei kuitenkaan ollut ollenkaan niin pahan näköistä kuin Miikku oli alunperin hänelle maalaillut, joskin tutulta se kuulemma näytti. Niinpä saimme seuraamiseen seuraavanlaisen täsmälääkityksen: perusasennossa nökötystä katsekontaktilla niin, että avustaja huutaa, koska on aika palkata. Palkka putoaa kainalosta erityisellä palkkasanalla, joka on eri kuin vapautuskäsky. Itse en saa vilkuilla koiraan päinkään. Jos kontakti putoaa, otetaan uusi perusasento. Pikkuhiljaa aletaan tehdä painonvaihtoja ja jalannostoja muuten samalla taktiikalla, kunnes voidaan ottaa askel. Jos koira "roikkuu" perusasennossa matalassa kyyryssä, se yksinkertaisesti nostetaan pystympään.

Kaarinan mukaan - ja olenhan itsekin sitä mieltä - Hoina on tautisen mahtava koira, joka tekee täysillä töitä minulle. Mutta että sille saisi "perhanan hienon seuraamisen"? Pakko kai se on uskoa, kun jo nyt treenit ovat lähteneet hyvin liikkeelle! :)

Eilen puolestaan agitreenien lopuksi näytimme Miikulle vielä Hoinan noudon ja luoksetulon pysäytykset, jotka menivät aivan nappiin. Miikkukin kehui menoa oikein päteväksi. Lisäksi kaukot likka teki hienosti...eilen!


Tänään kävimme sitten tokoilemassa loppiaisen kunniaksi, kun ihana siskonikin lupasi lähteä mukaan avustajaksi ja hömppätokoilemaan Finan kanssa. Mä tein Hoinan kanssa kontaktiperusasentoja, piilopaikkamakuun, jossa Finakin sai toimia häiriökoirana, pysäytysluoksetuloja, noutoja ja erityisesti niiden loppuosia sekä avoimen luokan kaukokäskyjä. Kaikki muut menivät hienosti, mutta luoksetuloissa Hoina ennakoi enemmän kuin koskaan - jopa niin, ettei edes juossut. Niinpä otin vain läpijuoksuja. Kaukokäskyissä Hoina ei sitten tänään noussut parina kertana kaksoiskäskylläkään istumaan ja jos nousikin, jäi kyyryyn. Niinpä pienellä takapakilla vahvistin käskyt ja jätin sitten asian sikseen. Seuraavissa treeneissä siis seuraamisen ohella kaukokäskyt ja luoksetulo syyniin! Nuo kaukot ovat kyllä kummalliset, kun ne välillä ovat jo muka kisavalmiit ja sitten taas eivät toimi ollenkaan. Vahvistamista siis taitavat vaatia vielä aika lailla... Videolta huomasin, että perusasennoista osa oli vinoja, mutta niiden ei kuulemma tarvitsekaan olla täydellisiä nyt - pääasia, että katse ja ryhti ovat kuosissa!Kamera jäi ärsyttävän vinoon!

2 kommenttia:

  1. Kiva nähdä toisten treenivideoita.:) Toivottavasti saatte seuraamisesta kivempaa, itsekin syksyllä aloin opettamaan Elsalle seuraamista ihan A:sta toisella tekniikalla ja uudella käskysanalla, saatiin paljon parempi seuraaminen, tosin paikka vois olla hivenen tiiviimpää mut muuten paljon kivempaa!:)

    VastaaPoista
  2. Jep! Mekin ollaan aloitettu seuraaminen uudestaan jo kerran, mutta nyt otetaan sitten toisenkin kerran. Loppuu vaan kohta uudet käskysanat! :D

    VastaaPoista

Skriivaakkin sitten pitkä stoori!